maandag 21 december 2009

Nederlandse Computer Measurement Chapter van start

De Nederlandse Computer Measurement Chapter gaat starten, als onderdeel van de Internationale Computer Measurement Group.

NL CMG wordt een onafhankelijke groep van deskundigen en belangstellenden op het gebied van computer prestaties. Dat omvat prestaties, als in: hoe snel presteert mijn website voor verschillende groepen gebruikers, en capaciteit, als in: hoeveel computers moet ik in mijn serverpark zetten, en hoeveel diskruimte heb ik volgend jaar nodig.

De groep omvat 'gebruikers' die direct belanghebbende zijn als het gaat om kosten en prestaties. Dan zijn er consultants, die gebruikers helpen met het inrichten van kostenbewaking en prestatiebewaking, er zijn leveranciers van hardware, software en andere oplossingen. Tenslotte nodigen we ook wetenschappers uit om hun inzichten met ons te delen.

De groep zit nu in een 'pre-launch' fase. In deze fase willen we scherpstellen wat de focus moet zijn van deze groep. Vrijwilligers zijn ook welkom voor allerhande activiteiten.

Het streven is om in het voorjaar van 2010 een eerste bijeenkomst te houden.

Vertel ons wat U nodig heeft om hier meerwaarde aan te ontlenen door de commentaar mogelijkheid van deze blog te gebruiken.

Schrijf U in voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar nlcmg@getresponse.com en ontvang direct een aantal waardevolle tips, links en presentaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten